Szolgáltatásaink

Látásvizsglat

A tulajdonosával tökéletes harmóniában „együttműködő” szemüveg elkészítésének egyik fő alappillére a szakmailag kifogástalan látásvizsgálat. Ennek első lépéseként pácienseinket alaposan kikérdezzük szemészeti jellegű panaszaikról, valamint esetleges egyéb egészségügyi problémáikról. Ezután következik a számítógépes látásvizsgálat, melyhez egy új generációs Huvitz auto ref-keratometer a segítőnk. Ezt követően a hagyományos tábla-olvasós módszerrel és próbalencsék segítségével meghatározzuk a távoli, a közeli, és a munkatávolságra szükséges, éleslátást adó dioptriák értékét. Szükséges esetén réslámpás vizsgálatot is végzünk, egyes szemészeti elváltozások kizárása érdekében. Amennyiben indokolt, szemész szakorvoshoz irányítjuk a pácienst. Végül részletesen átbeszéljük az igényeket, hogy milyen élethelyzetekben kell majd helyt állnia az elkészülő szemüvegnek.

Kontaktlencse vizsgálat, illesztés, betanítás

Az első kontaktlencse illesztésre alapos látás- és szemvizsgálatot követően kerülhet sor. Az élestlátáshoz szükséges kontaktlencsés korrekció megállapítása utáni réslámpás vizsgálat során kizárunk minden olyan tényezőt, melyek esetén nem lenne ajánlott a kontaktlencseviselés. Ezután átbeszéljük a páciens munka- és szabadidős szokásait, majd mindezek alapján ajánljuk a viselő igényeihez leginkább alkalmazkodó lencsetípust. Ekkor következik a lencse kipróbálása, majd a felhelyezés, kivétel és lencseápolás megtanítása. 1 hét után kontrollvizsgálaton találkozunk. A gyakorlott kontaktlencse viselőknek a továbbiakban évenkénti kontrollvizsgálatot javaslunk.

Szemüvegkészítés

Komplett szemüvegkészítés akár fél óra alatt? Üzletünkben megtalálható egy teljes alap szemüveglencsesor, ami kielégíti a hétköznapi egyfókuszú távoli- és olvasó szemüvegesek igényeit. Így a keret kiválasztása után akár fél órán belül el is készítjük onnek a szemüvegét, melyet egy kávé mellett otthonos környezetben megvárhat.

Egyedi lencseforma tervezés és kivitelezés fúrt és damilos szemüvegkeretekbe

A fúrt (keret nélküli) szemüvegek esetén a lencse formáját teljes mértékben személyre tudjuk szabni, vagy igény szerint a viselő arcformájához tervezni egy egyedi lencseformát. A damilos keretek esetében a szemüveglencse alsó részének méretét és ívét tudjuk tetszés szerint variálni a vásárló igényeinek és elképzelésének megfelelően.

Szemüvegkeret javítás

Mindennapi használat során rendkívüli igénybevételnek vannak kitéve a szemüvegek, ezért érdemes őket rendszeresen karbantartani. Előfordulhat, hogy kiesik belőle egy csavar, ezt helyben pótolni tudjuk. Amennyiben a szemüvegkeret nyom, vagy kényelmetlen a viselése, szívesen korrigáljuk, beállítjuk önnek. Egyéb problémákat is, mint pl. a szemüvegszárak cseréje-javítása, orrtámasz cseréje is rendkívül gyorsan elvégezzük az üzletünkben kialakított látványműhelyünkben.

Szemüvegkeret forrasztás

Abban az esetben, ha fém szemüvegkerete megsérült vagy eltört, a javítását 1-2 napos határidővel tudjuk vállalni. A műveletet láng- vagy lézeres forrasztással végezzük, legyen szó akár titán keretekről is.

Szemüveglencse átcsiszolása régi keretből új keretbe

Régi szemüvegkerete elhasználódott vagy javíthatatlanul megrongálódott, de a szemüveglencsék jó állapotban vannak? Optikánkban a még használható szemüveglencséit átcsiszoljuk egy új szemüvegkeretbe. Amennyiben sikerül új keretet választania üzletünkben, a szemüveg elkészítését akár helyben meg is várhatja. Így nem kell több napig nélkülöznie, amíg elkészül az új szemüvege.